De aankomst in Suriname
Door: estherbekx
Blijf op de hoogte en volg Esther
22 Januari 2011 | Suriname, Paramaribo
Het afscheidfeest was helemaal goed verlopen. Het was een mooi feestje in de babbelaar en ook daarna bij huize Bekx waar moeders nog voor alle ong 20 logés eitjes en snacks ging bakken.Het feest is dus nog lang door gegaan.
de dag van vertrek:
Het begon allemaal in de vroege ochtend in Lierop voor het vertrek. Mijn tas moest nog in de fly-back. Het begon al goed, deze fly-back paste niet om de tas, Althans niet met mijn inzichten. Gelukkig heb ik een groot aanbod in zussen en heeft een van hun dit inzicht wel door gekregen. We waren dus iets later aan gereden dan gepland, maar och
Eenmaal aangekomen op schiphol, besefte ik eigenlijk nog steeds niet dat ik ging. Het was gewoon raar om daar te zitten met mama, marianne ( zus, en mark ( vriend)
Na het inchecken begon het wachten op de vlucht..
De uiteindelijke afscheid was niet zo leuk. afscheid genomen van mama en marianne, maar vooral het afscheid met Mark was zwaar en niet leuk.
De stap voor het meisje uit Lierop om naar Suriname te gaan;)
De vlucht ging voorspoedig,
Ik heb het geluk dat ik overal meteen kan slapen, dus dat was oook hier het geval. Mijn brieven en boekjes heb ik gelezen in het vliegtuig. Dit is echt zo leuk om te lezen,d an besef je het pas.
De aankomst!:
WARM en mooi,
We zaten met 5 studentes in het zelfde vliegtuig en werden opgehaald door ene ''chip'' Deze man stond met een bordje met onze namen op ons te wachten. Daar begon het avontuur voor ons. Chip is een hele aardig en vriendelijk man. Hij heeft ons naar onze woningen gebracht. De toch naar onze huizen toe was al een hele ervaring! Chip had al het enige (leuke) comentaar op ons.
anouk moest toch echt op haar zinsbouw letten. Op straat liepen veel mannen met een vogelkooi. Anouk vroeg waarom als die mannen een vogeltje hadden. Chip lachte hard, Een vogeltje hier in Suriname betekend het mannelijk geslachtsdeel.
Ik praatte volgens Chip erg hard en luid. Hij moest er om lachen omdat hij dit nog niet eerder had meegemaakt. ik dacht wen er maar aan;)
Op deze toon is heel de reis door gegaan..
Marisca, de vrouw met wie ik contact heb gehad vanuit Ned. heeft ons verder opgevangen.
Het huisje is echt super!
3 slaapkamers, een keuken, douche woonkamer.
We hebben gewooon om de 2 weken een poetser! nou voor de mensen die mij goed kennen is dit de hemel voor mij!
Marisca is een hele aardige vrouw, ze heeft ons meteen een kleine rondleiding gegeven door Paramaribo.
Morgen komt ze terug en krijgen we een grote rondleiding.
Met chip gaan we dansen. Toen ik aan chip vertelde dat ik voetbalde, vertelde hij op typisch Suriaamse manier. Ach meisje het kan wel, maar je moet gewoon Dansen in Suriname.
Dus morgen gaan we met zijn alle het surinaamse dans leven proeven.
Mijn stijve heupen, worden misschien nu wel soepel:)
Ik hou jullie allemaal op de hoogte!
Hier gaan alles prima,
Have fun!
22 Januari 2011 - 08:45
Elise:
chip! de naam al! geniaal!
ik hoor het wel.. dat gaat helemaal goedkomen daaro :)
succes met dansen meis, x -
22 Januari 2011 - 10:52
Laura:
Fijn omdat van je te horen Esther! Kan je avontuur beginnen.
Geniet ervan, heel veel plezier! gooi die heupjes maar eens lekker los.
xx -
22 Januari 2011 - 11:11
Marianne:
Essie,
Fijn dat je vlucht goed is gegaan, en dat je huisje bevalt!
Ik ben ook nog even lekker in slaap gevallen 's middags. De volgende keer als je gaat, neem dan een iets christelijker tijdstip om te vliegen.
Veel plezier (en vergeet de zonnebrand niet).
Marianne -
22 Januari 2011 - 13:37
Stephanie:
Hee Chicky!
Dat klinkt allemaal al heel erg goed!
Genieten he, en hou ons op de hoogte.
Tot snel :)
Liefs -
22 Januari 2011 - 14:43
Trudy:
Hoi Esther...Hoe komen ze erbij dat jij luid praat !!! Je hebt gewoon een duidelijke stem..ha ha.
Ik weet niet of je al gehoord/gelezen hebt, dat het contract met d'n trainer Frans niet verlengd gaat worden. De klik is er niet en de dames gaan voor een nieuwe trainer voor het volgend seizoen. Frans maakt het seizoen nu wel af, zegt hij....!!
Groetjes en ik ga je lezen..zet op de site van de dames dat er een verhaaltje van jou staan.
Groetjes....... -
22 Januari 2011 - 17:37
Anne:
Haha klinkt goed! fijn dat je veilig bent aangekomen nu kan het avontuur beginnen! heel veel plezier en geniet ervan! tot over een dikke maand;)
X -
22 Januari 2011 - 19:32
Joyce:
esther!!!!!
nu gaat het gebeuren, geniet maar van het zonnetje en dan zal ik hier de verwarming wel een graadje hoger zetten....
ik ga wachten op je volgende verhaal....
groetjes joyce -
22 Januari 2011 - 22:54
Renee:
Jow essie!!
Succes daarro...ik zal aan je denken morgen als ik in het surinaams restaurant ga werken, heerlijk eten hoor, roti met moksie metie..hmmmm!!!
geniet ervan, xxx -
23 Januari 2011 - 11:54
Mathijs:
Hee Esther
veel plezier en geniet er van! -
23 Januari 2011 - 12:56
Janieke:
Hey lief,
Wat fijn dat het allemaal goed is gegaan! Wat een luxe zeg, geniet er maar lekker van:)
Spreek je gauw via skype!
kuss
23 Januari 2011 - 14:43
Meike:
Hee,
Leuk om te horen dat alles is goed gegaan, dus nu beginnen aan een danscarriere ipv voetbal? ;)
Als je de zon beu bent, zou je hem dan even hierheen kunnen sturen? het is hier namelijk nogal koud en regenachtig.
Heel veel plezier met je stage en stapavonturen..
Het begint nu wel erg stil te worden bij RIBW, haha ;)
Ik kijk uit naar je volgende verhaal.. en foto's natuurlijk!
xxx Meike -
23 Januari 2011 - 17:21
Dominique:
Heel veel plezier lieve esther!
Mijn welkomsfeestje was helemaal geslaagd, al moet ik behoorlijk wennen aan de kou hier!
Heel veel succes!
Ik zorg dat de borrel klaar staat over 6 maanden ;) -
24 Januari 2011 - 17:32
Lindsey:
Hee esther!
fijn dat je veilig aan bent gekomen in Suriname! Heerlijk zeg ik ben echt jaloers!!! Heel veel plezier!!!
Xx -
26 Januari 2011 - 09:01
Marijke:
eej lieve esther!!!
leuke eerste reisverslag!! hahaha
En dat je overal kunt slapen, en je in een hemel beland bent, is typisch iets voor jou hahah
Maar goed dat jullie optijd naar schiphol zijn vertrokken, ondanks daar nog een discussie over was de laatste avond:P
Nou meid, voetbal ze daar, want ja daarvoor ben je tenslotte naar suriname gegaan hè:p
en zijn er al veel look a likes van jou:P
Veel plezier!!!
(L) -
28 Januari 2011 - 18:09
Frans:
He ether, vanuit een koud Nederland je trainer. Zo te zien gaat het oke met je..gelukkig maar. Ik zag op de reactie's dat me al iemand voor was geweest met het nieuws...Voor mij was het een verrassing zoals voor vele meiden van de groep...incl het 2e. Maar het besluit is genomen...en de opmerking maakt het seizoen af...zegt hij neem maar met een korreltje zout...( volgens mij praat of typt er iemand teveel..) maar goed...hoop je dat je draai een beetje kan vinden daar in het verre suriname...geniet van deze ervaring..gr Frans.