Slangen om mijn nek en
Door: estherbekx
Blijf op de hoogte en volg Esther
03 Maart 2011 | Suriname, Paramaribo
het is alweer een tijdje gelden dat ik iets van me heb laten horen.. de Reden: omdat ik volgens mij het surinaams tempo lichtelijk aan het over nemen ben. Alles komt goed zeggen ze hier. Ik sprak een surinaamse man en gaf me deze wijze raad: Heb je een probleem dan zijn er 2 dingen:
Het probleem kan je oplossen, dus dan heof je er geen zorgen over te maken. ten tweede: het probleem kan je niet oplossen, dan moet je er geen zorgen over maken, want je kan het toch niet oplossen.
Met deze wijze raad leef ik dus hier in het mooie suriname. We hebben alweer een hoop dingen gedaan.
Ten eerste heb ik bezoek gekregen van ons papa. ik heb hem net afgezet op het vliegveld. Hij is 10 dagen geweest, en heb 10 dagen niet stil gezeten.
Een kleine update van wat we hebben gedaan:
We zijn met een aantal studtes en paps naar brownsberg, stoneiland en het stuwmeer geweest. Het waren echt 3 top dagen. Op stone iland hebben we gegeten op een onbewoon eiland, en s'avonds / s'nachts op het strand een kampvuur gemaakt. Het eiland is echt super super mooi. We hebben hier in hangmatten geslapen. De volgende dag zijn we naar brownsberg gegaan. We hebben hier naar white kreek gelopen, het was een zware tocht, maar dat was zeker de moeite waard! In de kreek was een rots waar je vanaf kon springen in de kreek. Esther het kind kwam dus weer tot leven. De terug weg ( berg op) mocht ik als gids spelen. Ik mocht de weg terug vinden, en het is gelukt!!:) S'avonds op brownsberg was echt super super vet! we hebben met surinamers eerst een drank spel gedaan, en ernaa heel de avond salsa gedanst. Het was echt een top avond. De laatste dag van onze trip zijn we naar leo val geweest. Onderweg hebben we termieten gegeten.. Erg lekker;) . onderweg zijn we ook nog de giftigste spin tegengekomen. Van de gids mocht ik hem een stokje toesteken. Hij greep het meteen vast.. We dachten dus het ergste te hebben gehad, kwamen we terug op ons kamp zat er op de wc een vogelspin! Hmmm..
Over dieren gesproken. Michelel ( mijn huisgenootje) paps en ik zijn nog naar de vlindertuin geweest. Toen we daar aan kwamen bleek dat ze ook slangen hadden. En ja hoor, ze mochten om onze nek! Die dieren zijn sterk, maar was echt super vet om z'n ding vast te hebben gehad. Erna hebben we ook nog schildpadden vastgehouden en we hebben gezien hoe de schildpadden de liefde bevredigen, erg interesant;p
Oja de naam was de vlindertuin, die hebbenwe ook nog gezien;)
Daarnaastz ijn 2 vriendinnetjes van mij stephanie en Anne ook in Suriname! erg toevallig. Ze zijn hier met school. Samen met hem heb ik lekker gegeten, eg leuk maar wel raar om ze hier te zien. Maar het gesprek gaat gewoon verder alsof ik niet ben weg geweest.
Salsa dansen doe ik ook nog steeds. We moesten afdansen..en ja hoor ik heb het gehaald:D ! maar hoe, dat maakt niet uit, ik mag nu door naar de volgende ronde. volgende maand start ik weer met salsa, want de komende maand komt mark op bezoek:)!
Ik loop nu al 5 weken stage. De tijd vliegt hier voorbij. momenteel ben ik bezig om alle boeken van de kinderen in een kast te sorteren. Eerst moesten deze boeken gepoests worden. BAH de kakkerlakken en de muizen zater serieus tussen de boeken. maar het resultaat mag er zijn.
Stage wordt steeds interesanter, De kinderen leren jou kennen, en ik de kinderen beter. Als ik s'ochtends aan kom op stage komen ze direct naar je toe. Echt leuk, maar doordat je langer stage loopt, Je merkt dan echt hoeveel ze achterlopen met school. Thuis geven we de kinderen huiswerk begeleiding. Jammer genoeg zijn 4 studentes te weinig om al deze 102 kinderen elke dag te kunnen helpen met school. Wat eigenlijk echt nodig zou zijn. we doen ons best..
De komende tijd heb ik weer een vol maar leuk programma.
De stagetijd vliegt voorbij..
voor foto's verwijs ik naar mijn hyves: estherbekx.hyves.nl
Tot het volgende verhaaltje!
04 Maart 2011 - 08:23
Renee:
Leuk om te lezen zussie! En papa vond het kado dus wel leuk :) Veel plezier nog, maar dat komt goed aan je verhalen te zien en ben benieuwd naar de nieuwe foto's!!! xx -
04 Maart 2011 - 08:35
Zus Yvonne:
even tussen ons zusje het is de liefde bedrijven! maar verder een leuk verhaal en leuk dat papa het leuk heeft gehad
heel veel plezier met Mark. Heb hem net nog aan de telefoon gehad. HIj stond nou te wachten bij het vliegtuig!
Liefss -
04 Maart 2011 - 12:56
Toon En Nellie:
hehehehe eindelijk weer een verhaal,zoals ik lees het ga je goed daar,en je hebt een fijne tijd gehad met je vader,ik ga zo naar je vader want hij is weer thuis,rest ons nog veel plezier met je stage en natuurlijk eindelijk mark komt naar je toe.hier in lierop is alles goed,jullie huis is helemaal geschilderd,mooi geworden.we zijn nu aan het versieren want de carnaval begint morgen.
xxxxxx toon en nellie -
04 Maart 2011 - 18:28
Papa:
ik heb 10 dagen genoten. het enige wat ik niet veel heb gedaan is slapen.
Wat een huisgenoten, 10 dagen lang met Anouk, Michelle en Esther optrekken en het surinaamse leven leren kennen.
Paramaribo, fietsen naar fort Amsterdam en de plantages, white beach, 3 dagen het tropisch regenwoud in met 6 meiden, cola kreek, vlindertuin, dierentuin, weeshuis bezoeken en bibliotheek inrichten, ik heb 10 fantastische dagen gehad met dank aan Esther, Michelle en Anouk voor het opvangen en begeleiden van die ouwe en de gastvrijheid die jullie aanboden en waar ik gretig gebruik van heb gemaakt.
Geniet verder, -
05 Maart 2011 - 15:39
Ger:
He Esther,
Tof dat je het zo naar je zin hebt, stoer hoor zo'n slang om je nek. Veel plezier en leerzame momenten en swing ze.
groetjes, -
05 Maart 2011 - 15:49
Tanteanbekxtegelen:
het gaat je goed,zorg dat je veel geods op doet ,en nu kunt u deze kinderen helpen. ik denk aan jullie allen groetjes -
11 Maart 2011 - 21:35
Marijke:
eej esther, ik zat weer vol verwachting op jou verhaal te wachten:P en ja hoor mevrouw heeft weer een avontuurlijk verhaal. Gelukkig sta ik niet in jouw schoenen, ik miste allang de hotels en stopcontacten:P hahahaha
Maar fijn om te horen dat je het er zo goed naar je zin hebt!!! Ook niet anders verwacht! Alleen zie ik weinig school erin terug:D hahah nee grapje, geniet er maar lekker van!!!
Ik houd je in de gaten via hyves!!!
En groetjes aan jouw lieve vriendje en veeel plezier hè,
en ja ik had je idd gemist met de carnaval:( met wie moest ik nu de indianendans doen???:( daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag (K) -
15 Maart 2011 - 00:14
Laura:
Zo te horen heb jij ook al aardig wat dieren op bezoek gehad;)
En lees ik nou goed dat ze juist jou vragen om boeken te poetsen, te sorteren en noem maar op? Niet al te georganiseerd terug komen he, straks herkennen we je niet meer!
Volgens mij heb je 10 topdagen gehad met je vader;) En nu staat Mark snel genoeg weer voor de deur toch? Heel veel plezier en succes.
Lekker genieten!
Liefs, uit curacao -
24 Maart 2011 - 18:56
Kelly:
Ow ow esther, wat maak jij gave dingen mee zeg !! het klinkt echt super daar !! En je foto's bevestigen het haha !!
geniet ervan meid xxxxx